Päivä mököpuussa

Tänään meni aikalailla koko päivä penkin alle.

Jo aamusta huomasin heränneeni väärällä jalalla, kaikki harmitti ja ärsytti. Harmistus vaan kasvoi iltaa kohden, kuopukselle oli hyvin Äiti-riippuvainen päivä, esikoinen ei meinannut mennä päiväunille, äitiä itseäänkin väsytti. Ja juuri kun sain unen päästä kiinni, heräsikin jo kuopus.

Yritin rauhoittua, selitin itselleni että esikoisen nukkumaanmeno oli hankalaa koska takana oli kiva aamupäivä, kun päikyssä oli tärkeän ihmisen päivä, kuopuksen roikkuminen pitäisi ottaa vain kohteliaisuutena jnejne, mutta ei vain auttanut.
Itseasiassa harmi ja ahdistus vain kasvoi, siinä jo vähän itkettikin kun tajusin että mies on koko viikonlopun töissä ja vielä autolla ja me olemme lasten kanssa ihan keskenämme kotona ja vielä todennäköisesti sataakin viikonlopun.
En ollut käynyt suihkussakaan vielä, koska en vain saanut itsestäni irti sen verran että olisin raahautunut lasten kanssa suihkuun.
Olin henkisesti _todella_ väsynyt.

Kun mieheni saapui kotiin, alkoi elämä pikkuhiljaa kirkastua. Sen sijaan, että olisin leikkinyt urheaa, myönsinkin itselleni että nyt voin antaa vastuun miehelle. Jätin lapset miehen hoteisiin ja menin rauhassa suihkuun. Kuopus meinasi tulla oven taakse itkustelemaan, mutta mies onneksi luki tilannetta ja laittoi kylpyhuoneeseen johtavan makuuhuoneen oven kiinni.
Kun olin käynyt suihkussa, oli jo hieman valoisampi olo.
Ruuan jälkeen mies vei esikoisen sählykerhoon.
Sählykerhon aikana päätin napata hoitokoiran hihnaan ja musiikkia korville, ja lähteä ihan kaksin koiran kanssa lenkille. Ai että se virkisti mieltä kun sai vaan laittaa jalkaa toisen eteen ja kuunnella hyvää musiikkia!



Mököpuusta viimeisetkin oksat katkoi hyvä ilta: kun lapset olivat menneet nukkumaan, laitoimme miehen kanssa kynttilät palamaan, herkkuja esille ja Vain elämää-sarjan ruutuun.
Nyt on mieli niin levollinen että voi hyvillä mielin painaa pään tyynyyn.

Mutta tästä päivästä opin taas sen, että on opittava ottamaan itselleen myös sitä omaa aikaa. Välillä siihen riittää lyhyt suihku, välillä se vaatii enemmän.
Olkaa armollisia itsellenne, jättäkää tiskit tiskaamatta ja katsokaa telkkarista hömppää sen sijaan, laittakaa lapset katsomaan Pikku Kakkosta ja lukekaa sillä välin päivän lehti suklaapalan kera, ottakaa päiväunet silloin kun lapsetkin nukkuvat. Muistakaa huolehtia itsestänne, koska hyvinvoiva vanhempi tekee hyvinvoivat lapset ❤️
Hyvää viikonloppua kaikille ❤️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti