Maidoton mango"juusto"kakku

Kuopuksen synttäreistä alkoi leivontaputki. Ja edellisen juustokakun lisäksi on pakko jakaa teille vielä resepti tähän maidottomaan herkkuun joka yllätti itseni täysin!
Meille oli tulossa käymään siis äiti-ystäviä joista kaksi ovat maidottomia ja soijattomia, joten jotain tarjottavaa piti keksiä. Olin kuitenkin hieman skeptinen asian suhteen. En ikipäivänä osannut kuvitella että täysin kaurapohjaisista tuotteista tehty "juustokakku" olisi näin täyteläinen ja herkullinen!
Reseptipohjana olen käyttänyt All Good Things -blogin maidottoman mangojuustokakun reseptiä parilla pienellä muutoksella.
Ainoat miinukset tässä kakussa olivat se, että pohja jäi tosi pehmeäksi, ja se, että siitä tuli niin hyvää ettei sitä vieraiden jäljiltä jäänyt kuin pieni pala jäljelle!

Tässä muunneltu resepti, olkaa hyvä! Tein itse reseptin n 26cm irtopohjavuokaan.




Maidoton mangojuustokakku

Pohja:
N 100g maidottomia kaurakeksejä
3/4dl kauramaitoa

Huom! Pohjasta jää pehmeä, se ei kovetu samaan tapaan kuin normaali juustokakkupohja!

Täyte:
2dl Planti kauravispiä
1dl Oatly Vaniljakastiketta
150g Oatly På Mackan-"tuorejuusto"valmistetta
2dl Mangososetta (itse käytin Bonnen valmista mangososetta)
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
Appelsiinimehua

Päällinen:
Reilu 1dl mangososetta
2 passionhedelmän sisukset
2 liivatelehteä
Appelsiinimehua



Aloita murskaamalla keksit pohjaa varten joko blenderissä tai muovipussissa kaulinta apuna käyttäen. Sekoita keksimuru ja kauramaito kosteaksi massaksi.
Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja levitä pohjan massa tasaisesti leivinpaperin päälle

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja lisää siihen vaniljakastike ja tuorejuustovalmiste (På Mackan). Mausta vaniljasokerilla. Sekoita mangosose täytteen joukkoon.
Lopuksi kiehauta pieni tippa appelsiinimehua kattilassa ja liuota liivatelehdet mehuun.
Anna jäähtyä pieni tovi.
Lisää sitten liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Pyöräytä vielä lopuksi koko täyte läpi vatkaimella.
Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Laita päällisen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita mangosose ja passionhedelmien sisukset keskenään.
Lämmitä pieni tippa appelsiinimehua ja liuota liivatelehdet mehuun.
Sekoita liivateseos mango-passionsoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Ota kakku jääkaapista ja kaada varovasti päällinen siihen päälle tasaisesti. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti