Syksyinen omena-kinuskijuustokakku

Koska nyt on meneillään #hävikkiviikko, tein tänään vieraille synttäreiltä jääneitä aineita käyttäen hyvää syksyistä omena-kinuskijuustokakkua.
Siitä tuli omasta mielestä niin herkullista, että pakko jakaa resepti myös teille 😋 Resepti on oma muunnelma Keyword: Love -blogin Omena-kinuskijuustokakun reseptistä.







Pohja:
200g kaurakeksejä
70g voita

Omenatäyte:
N 500g omenoita (ns raakapaino ennen kuorimista ja pilkkomista)
ripaus inkivääriä
2tl kanelia

Kinuski:
100g voita
1dl fariinisokeria

VINKKI! Voit käyttää itsekeitetyn kinuskin sijasta myös karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Vaniljatäyte:
5 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
n 1dl vispautuvaa vaniljakastiketta
4tl vaniljasokeria
5tl tomusokeria
2 valkuaista
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sitruunamehua

Aloita keittämällä kinuski. Mittaa kattilaan voi ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa kuplia. Anna kuplia hiljalleen noin viiden minuutin ajan, tai kunnes seos on muuttunut paksuksi kinuskiksi.

Jatka kuorimalla omenat ja pilkkomalla ne ohuiksi viipaleiksi. Voitele pieni uunivuoka jotta omenasiivut eivät tartu siihen kiinni. Sekoita omenoiden joukkoon ripaus inkivääriä ja kaneli. Laita omenasiivut vuokaan. Valuta itsekeitetty kinuski tai n 0,5dl karamellisoitua kondensoitua maitoa omenasiivujen päälle. Laita 200 asteiseen uuniin n 25 minuutiksi, tai kunnes omenat ovat pehmeitä.
Anna omenoiden jäähtyä kunnolla.

Kun olet saanut omenat uunista jäähtymään, tehdään pohja. Murskaa keksit joko kaulimen avulla muovipussissa tai tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen joukkoon.
Vuoraa n 26cm irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Tasoita keksi-voi-seos vuuan pohjalle.

Laita jäähtyneet omenalohkot tasaisesti keksipohjan päälle. Valuta omenalohkojen päälle tippa kinuskia ja tippa vaniljakastiketta.

Seuraavaksi on vuorossa vaniljatäytteen teko.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita vaahtoava vaniljakastike ja kuohukerma vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma-vaniljakastikkeeseen vaniljasokeri ja tomusokeri.
Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.
Lisää maustamaton tuorejuusto ja valkuaisvaahto vaniljakastike-kermaseokseen vatkaimella sekoittaen.

Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun hyvin sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä ihan hetki.
Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Lopuksi pyöräytä täyte vielä kertaalleen läpi.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan ja omenalohkojen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten jopa seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua käy irtopohjavuuan reunaa pitkin kakun reuna läpi ohuella veitsellä, jotta se irtoaa nätisti vuuasta. Nosta tarjoilulautaselle ja koristele esimerkiksi kinuskikastikeella päältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti